Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

on

Π

έρα απο την τραγική πρόσφατη ιστορία,των αλεπάλληλων πυρακαιών,υπάρχει και η ξεχασμένη(ίσως) και θαυμάσια,ιστορική πλευρά.
Στην Πεντέλη,απο μυθολογικής άποψης,μυήθηκαν οι Έλληνες στα μυστικά του οίνου,απο τον ίδιο το Θεό Διόνυσο.Ο Θησέας και ο Ηρακλής ,έδωσαν μάχες και λατρεύτηκαν ως ημίΘεοι.
Απο το μάρμναρο του βουνού,χτίστηκε η Ακρόπολη ενώ στις Πλαταιές ταπεινώθηκε ο υπερμεγέθης στρατός των περσών,απο 10000 Έλληνες,ακολουθόντας την ηρωική θυσία των 300 στις Θερμοπύλες.
Εδώ εμπλέκεταιι το ιστορικό και το μυθικό,αφού στην πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης εμφανίστηκε ένας τεράστιος σε διαστάσεις άνθρωπος(;απο μηχανής Θεός) ο Εχετλαίος.(εχέτλη-άροτρο)Χρησιμοποιούσε όπλο που δημιουργούσε έντονες λάμψεις,απο τις οποίες τυφλώθηκε Έλληνας οπλίτης,όταν πλησίασε πολύ.
Υπαρκτά δε,είναι και τα απομεινάρια της βάσης δοκιμών των αμερικάνων,στο πεδίο της ιστορικής μάχης.Θεωρούσαν την περιοχή σημαντική και πραγματοποιούσαν πειράματα με ανακλαστήρες,την εποχή όπου ο "Λέων" συχνά πυκνά,εξαφανίζονταν.
Σήμεραοι οι όποιες αναφορές στο βουνό περιορίζονται,στην "μαύρη" σπηλιά του νταβέλη.
Πολλά έχουν ειπωθεί και η φαντασία οργιάζει,η επίσημη και πιο πιστευτή εκδοχή,είναι οτι αποτελεί τμήμα υπόγειας νατοικής βάσης οπου συνδέεται με τη βάση του ναυτικού στον Υμηττό.Η διώρυγα προυπήρχε και απλά την εκμεταλεύτηκαν.Οι θόρυβοι που θα ακούσει κάποιος,δεν είναι τίποτε άλλο απο συστολέ διαστολές μεταλλικών αντικείμενων(πχ δεξαμενές) που απέμειναν.
Όλα αυτά ,επιγραμματικά και χωρίς λεπτομέρειες,εντός της Αττικής.Δίπλα μας έτοιμα να μας δώσουν,πληροφορίες και συγκινήσεις.
Ελλάς,ότι και να κοιτάξεις έχει μία θαυμαστή ιστορία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου